Ton Coenen weg bij Aids Fonds

0

Ton Coenen vertrek bij het Aids Fonds en wordt met ingang van 1 januari 2016 de nieuwe directeur van Rutgers. Dit is een kenniscentrum seksualiteit.

Ton Coenen was twaalf jaar directeur van het Aids Fonds, Soa Aids Nederland en STOP AIDS NOW!

Coenen kijkt ernaar uit om aan het roer te staan van een organisatie die, geworteld in Nederland, werkt aan de seksuele gezondheid en rechten van mensen wereldwijd.

‘Elk jaar worden in Nederland 200.000 jongeren seksueel actief. Het is belangrijk dat die de juiste kennis en vaardigheden hebben. Vier van de tien Nederlandse vrouwen hebben ooit te maken gehad met seksueel geweld of met seksuele grensoverschrijding. Homoseksualiteit is in bijna tachtig landen bij wet verboden. Het zijn slechts voorbeelden van de vele uitdagingen waar we in de wereld voor staan, en waarop ik met Rutgers wil strijden voor verbetering’, aldus Coenen.

 

Leave A Reply