Soa-poli Amsterdam moet 2600 mensen weigeren

0

Door de bezuinigingen op soa-poliklinieken moet de GGD vanaf 1oktober duizenden mensen weigeren die zichzelf willen laten controleren op geslachtsziekten.

Volgens de GGD gaat het op jaarbasis om 2600 mensen, ofwel 6000 consulten.

De GGD Amsterdam, met de grootste soa-poli van Nederland, waarschuwde al eerder dat de wachtlijsten voor mensen die zich willen laten testen op hiv opliepen tot ‘onacceptabele hoogten’. De overheid wil in de hoofdstad dit jaar nog maar 40.000 consulten vergoeden. Dat zijn er 6000 minder dan vorig jaar.

Mensen van buiten Amsterdam worden al doorverwezen naar hun huisarts poli’s in hun buurt. Jongeren tussen 20-25 jaar komen op de wachtlijst. Volgens de GGD Amsterdam komen er niet zo vaak soa’s voor in deze leeftijdsgroep.

De GGD gaf eerder al aan dat het probleem van te lange wachtlijsten waarschijnlijk bij alle GGD’s in de grote steden speelt.

Leave A Reply