Russische hiv-patiënten in het nauw

0

Hiv-patiënten in Rusland raken in de problemen doordat nieuwe medicijnen veel te lang op zich laten wachten. De Russische gezondheidszorg vervangt de effectieve buitenlandse medicijnen door middelen van eigen bodem. De distributie daarvan verloopt echter zeer traag, aldus een bericht in The Moscow Times afgelopen week.

Rusland heeft bijna 1 miljoen mensen met hiv die soms maanden moeten wachten op hun medicatie. De problemen lijken voor een deel terug te voeren op de exportstop van producten die in het westen van kracht is. Daardoor raakt ook de route van medicijnen geblokkeerd.
Aan de Russische middelen kleven bovendien nadelen bij de werking, zo menen wetenschappers. De medicijnen van eigen bodem zijn niet zo adequaat als de buitenlandse en hebben bovendien veel meer bijwerkingen.

De hiv-epidemie in Rusland is nog lang niet onder controle. In de eerste zes maanden van dit jaar kwamen er 40.000 nieuwe hiv-infecties bij. Dit zijn voornamelijk intraveneuze drugsgebruikers.

Leave A Reply