Lucas heeft hiv en doet mee aan Mister Gay-verkiezing

0

‘Ik ben 22 jaar en ik heb hiv’, vertelt Lucas. Deze energieke Mister Gay-kandidaat vindt dat het stigma rond hiv nu eindelijk afgebroken moet worden.

‘Mensen reageren nog steeds onnodig heftig op hiv. We zijn tegenwoordig al zo ver op het gebied van medicatie, dat het echt niet zo’n grote invloed op je leven hoeft te hebben, mits je er verantwoordelijk mee omgaat. Kijk maar naar mij, ik heb een actief en druk leven en geniet honderd procent, hiv is maar een heel klein deel van mij’ aldus Lucas op de site van Mister Gay.

Toch is zijn hiv-status wel de reden waarom hij zich heeft opgegeven. ‘Ik wil dat we het schaamtegevoel omtrent hiv bestrijden. Ik schaam me er niet voor en wil jongeren die met hetzelfde kampen leren zichzelf te accepteren en zich er ook niet meer voor te schamen.”

Als hij de nieuwe Mister Gay wordt, wil Lucas ook voorlichting geven over veilige seks en jongeren meegeven wat de consequenties zijn als ze dit niet serieus nemen.

‘Ik weet als geen ander hoe makkelijk het is om te vergeten wat de risico’s zijn, dus ik wil anderen daarvoor behoeden. Ik zou graag een initiatief starten waarbij jongeren met hiv bij elkaar gebracht worden.’

Stem dus hier op stoere Lucas en maak hem Mister Gay Nederland.

Leave A Reply