Veel belangstelling voor PrEP studie GGD Amsterdam

0

Voor het AMPrEP onderzoek van de GGD Amsterdam hebben zich in een maand tijd 550 mensen aangemeld. PrEP is het hiv-medicijn Truvada dat ook effectief is in het voorkomen van een hiv-infectie. Dit meldt de website van de gezondheidsinstelling.

Geïnteresseerde homomannen en transgenders konden zich van 20 juni tot 20 juli aanmelden. Er is slechts plek voor 370 deelnemers, dus de komende tijd zullen er bijna 200 afvallen. Er komt een loting en volgende week weten mensen dan of ze zullen uitgenodigd worden voor de screening.

Het onderzoek richt zich op interesse om PrEP te gaan gebruiken (hoeveel mensen melden zich aan, waarom willen mensen meedoen), therapietrouw (of iemand de tabletten inneemt zoals is geadviseerd), hoe het is om PrEP te gebruiken, en of de kosten van een dergelijk programma opwegen tegen de kosten die worden bespaard omdat voorkomen wordt dat mensen geïnfecteerd raken met hiv.

De deelnemers krijgen de keuze tussen dagelijks PrEP of PrEP volgens een vaststaand schema voor en na anale seks zonder condoom.

Het AMPrEP project is onderdeel van een project gestart onder de naam H-TEAM (Hiv Transmissie Eliminatie AMsterdam), dat ernaar streeft om de verspreiding van hiv in de stad terug te dringen, en naar een verbetering van de prognose van hiv-geïnfecteerden.

Het project met PrEP loopt van juni 2015 tot 1 december 2018.

Leave A Reply