Time-out voor Hivnieuws

0

Hivnieuws, het verenigingsblad van de Hiv Vereniging Nederland (HVN) verscheen vorige week met de voorlopig laatste editie. Na nummer 154 komt er een time-out.

Op de site van de HVN kondigt directeur Pieter Brokx deze time-out aan. ‘Verschillende ontwikkelingen maken het noodzakelijk om de toekomst van Hivnieuws op een andere manier vorm te geven. Dat heeft onder meer te maken met de beperkte personele en financiële ruimte, waardoor het bestuur de huidige vrijwillige redactie helaas niet de betaalde ondersteuning kan geven die zij nodig heeft. Daardoor moest het bestuur al op korte termijn lastige keuzes maken. We zijn tot de conclusie gekomen dat Hivnieuws 154 voorlopig de laatste editie is.’

Het magazine stond bekend om het hoge niveau van vooral medische informatie. Veel mensen met hiv konden daarmee beslagen ter ijs de gesprekken met hun hiv-internist aan.

Het bestuur van de vereniging meent echter dat de tijden zijn veranderd in dit opzicht. Ze gaat samen met de redactie bekijken hoe het blad in de waaier van communicatiemiddelen van de HVN ook in de toekomst een belangrijke rol kan spelen.

Brokx: ‘Dat betekent dat je Hivnieuws de komende tijd moet missen. We gaan ervan uit dat we later dit jaar – uiterlijk begin 2016 – met een nieuwe opzet voor Hivnieuws kunnen komen die net zo scherp, informatief en relevant is als hij in al die meer dan 25 jaar geweest is.’

 

 

Leave A Reply