Studie: vroegbehandeling redt levens

0

Mensen met hiv moeten zo snel mogelijk worden behandeld met hiv-medicatie, zodra zij hun diagnose horen, volgens een grootschalig internationaal onderzoek naar vroegbehandeling.

Wetenschappers meldden deze week dat de studie voortijdig werd stopgezet, omdat de tussenresultaten laten zien dat iemand die meteen op behandeling wordt gezet 53% minder kans heeft om te sterven aan de gevolgen van de infectie dan iemand die wacht met behandeling.

De START studie (waaraan 4685 hiv-positieven uit 35 landen deelnamen) laat volgens de onderzoekers overduidelijk zien dat vroegbehandeling levens red.

De bekende Amerikaanse wetenschapper Anthony Fauci vindt dat de resultaten van de studie een belangrijke motivatie zijn om je op hiv te laten testen en je meteen laten behandelen. ‘Hoe eerder hoe beter.’

Minder dan 14 miljoen van de 35 met hiv-geïnfecteerde mensen op de wereld worden ook behandeld, volgens cijfers van UNAIDS. In Amerika worden 450.000 duizend van de naar schatting 1.2 miljoen mensen die leven met hiv behandeld.

Lees meer over het onderzoek op Aidsmap.com.

 

 

Leave A Reply