Tweede Britse politicus uit de kast met zijn hiv

0

In Engeland is een tweede parlementskandidaat uit de kast gekomen met zijn hiv. Paul Childs hoopt na de verkiezingen in mei in het Britse parlement te komen voor de Lib Dem partij.

Vorige week kwam een partijgenoot van hem in het nieuws die vertelde dat hij hiv-positief is.

Paul Childs hoorde van zijn hiv-diagnose tijdens een routine check up in 2011.

In een interview met Buzzfeed zegt hij dat hij al van plan was om open over zijn hiv te zijn. De bekendmaking van partijgenoot vorige week en de uitspraken van de extreem-rechtse Nigel Farage over hiv-positieve migranten gaven hem het extra duwtje.

Childs: ‘Het moet normaal worden om te kunnen zeggen dat je hiv hebt. Er is veel stigma en het helpt wanneer mensen met hiv die bekend zijn hier ook open over zijn. Ik hoop dat ik met mijn verhaal tenminste één person gemotiveerd heb om uit de kast te komen.’

Hij heeft ook astma en zegt dat als hij hiervan last heeft dat hij dit dan ook kan zeggen. ‘Maar ik kan niet zeggen dat ik last heb van de bijwerkingen van mijn hiv-medicatie? Ik zou net zo over mijn hiv moeten kunnen praten als over mijn astma. Waarom zou dat verschillend zijn?’

Over de opmerkingen van Farage, die tijdens een verkiezingsdebat zei dat hiv-positieve buitenlanders naar Engeland komen voor de zorg, zegt Childs: ‘Je kunt buitenlanders niet de schuld geven van alle problemen in ons land. Hij maakt mensen bang en doet dit enkel om stemmen te krijgen.’

 

 

Leave A Reply