Oscar Hammerstein krijgt koninklijk lintje

0

Advocaat Oscar Hammerstein is benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau. Hij kreeg het lintje vrijdag opgespeld door burgermeester Van der Laan in Amsterdam tijdens de zogenaamde lintjesregen.

Hammerstein kreeg de onderscheiding voor zijn inzet voor de emancipatie en acceptatie van hiv-positieven. Van der Laan benadrukte het belang van Hammersteins openheid over hiv, waardoor hij tot (één van de weinige) rolmodellen met hiv kon uitgroeien.

In 2014 werd hij door ons geïnterviewd naar aanleiding van zijn net verschenen autobiografie Ik heb de tijd. Daarin beschrijft hij onder meer de tijd van zijn hiv-diagnose in 1988 en zijn reizen naar Amerika om daar zijn behandeling te halen.

Begin dit jaar trad Hammerstein toe in het bestuur van de stichting hello gorgeous. Vanaf deze plek, namens het hele hello gorgeous team: van harte gefeliciteerd!! #TROTS

 

Leave A Reply