Deelnemers gezocht voor online zelfhulpprogramma

0

Leven met hiv kan een grote uitdaging zijn. Een online zelfhulpprogramma, speciaal gemaakt voor hiv-positieven met depressieve klachten, zoekt deelnemers om het programma grootschalig te testen.

De Universiteit Leiden doet met hulp van het Aids Fonds onderzoek naar behandelingen voor mensen met hiv die last hebben van somberheid. Uit eerder onderzoek is een zelfhulpboek voortgekomen: ‘Leven met hiv’. Dit boek bevat oefeningen uit de cognitieve gedragstherapie en blijkt depressieve klachten goed te kunnen verminderen.

Omdat uit onderzoek is gebleken dat internet een geschikt medium is om psychologische hulp aan te bieden en om zoveel mogelijk mensen met hiv en depressieve klachten te bereiken is het boek op basis van onderzoek aangepast en omgezet naar een online zelfhulpprogramma.

In 2014 is een vooronderzoek gedaan naar een eerste versie van het programma en op dit moment wordt in een groter onderzoek gekeken of het programma werkt.

Hiervoor worden deelnemers gezocht die langer dan een half jaar hiv hebben, 18 jaar of ouder zijn en last hebben van depressieve klachten.

Geïnteresseerd? Lees hier verder hoe je je aan kunt melden.

 

Leave A Reply