Uitbraak hiv onder intraveneuze druggebruikers in Indiana (VS)

0

In de Amerikaanse staat Indiana vindt een uitbraak van hiv plaatst onder intraveneuze drugsgebruikers. Gezondheidswerkers roepen de politiek op om spuitomruil programma’s toe te staan.

In Indiana zijn zulke programma’s nog bij de wet verboden. Maar de Republikeinse senator Pence overweegt nu toch om spuitomruil toe te staan, hoewel hij er zelf op tegen is.

‘Deze uitbraak is een bedreiging voor de volksgezondheid, ik luister naar de experts en maak mijn besluit op basis van wat wetenschappelijk de beste manier is om verdere verspreiding van het virus tegen te gaan’, zei hij tijdens een persconferentie.

De uitbraak vind plaats in het zuiden van de staat. Vorige maand waren er 26 nieuwe gevallen gevonden; in maart zijn dit er al 72. Het is vastgesteld dat de meeste van deze hiv-infecties een gevolg is van het gebruik van besmette naalden.

Leave A Reply