Roze Filmdagen vertoont korte film over leven met hiv

0

Van 12 tot en met 22 maart is weer Roze Filmdagen in Amsterdam. Met ondermeer een korte film over Pablo, een homoman met hiv.

Pablo Torres Aguilera is in Mexico geboren en woont ruim drie jaar in Amsterdam. Hij is hiv-positief sinds 2008. Pablo is een jonge homoseksuele man en directeur van HIV Young Leaders Fund, een internationale organisatie die de positie van jonge mensen met hiv en direct betrokkenen behartigt en versterkt door middel van lobby en de mogelijkheid van ‘small grants’.

Hij heeft een grote vrienden- en kennissenkring, gaat uit, date en is open over hiv. Pablo ervaart regelmatig uitingen van stigmatisering binnen de homogemeenschap. Hij doet zijn verhaal om dit stigma tegen te gaan en het taboe rond hiv, dat juist ook in de homogemeenschap sterk aanwezig is, tegen te gaan.

De film over Pablo werd evenals de andere campagnefilms van Soa Aids Nederland gemaakt door Caroline Keman en Paula Vonhof, studenten aan de Hogeschool voor de Kunsten in Utrecht. De films laten stuk voor stuk zien dat je goed met hiv kan leven, zelfs wanneer je er niet met anderen over kan praten. Onderwerpen als geloof, seksualiteit, taboe en het doorbreken ervan, kinderwens, medicijnen, ondersteuning, daten en uitgaan komen aan bod. De filmpjes zijn hier te bekijken.

De film Pablo – Healthy Life with HIV is te zien in het blok korte films, getiteld ‘Made in Holland’ op maandag 16 maart om 21.30 uur en zaterdag 21 maart om 13.45 uur. Kaarten voor ‘Made in Holland’ zijn online te bestellen via www.rozefilmdagen.nl of aan de kassa van het Ketelhuis (Pazzanistraat 4, Amsterdam).

Leave A Reply