Hoop op hiv-vaccin met radicale benadering

0

Een radicaal nieuwe benadering van vaccinatie lijkt apen volledig te beschermen tegen hiv.  Amerikaanse wetenschappers melden dit in Nature.

Normaliter trainen vaccins het immuunsysteem om tegen een infectie te vechten. Onderzoekers van Scripps Research Institute in California hebben in plaats hiervan het DNA van apen veranderd, zodat hun cellen zelf tegen het hiv-virus kunnen vechten.

De dieren waren gedurende minstens acht maanden beschermd tegen het equivalent van aids bij apen (siv). Volgens dokter Michael Farzan die het onderzoek leidde, gaat het om een ‘zeer, zeer krachtige bescherming.’

De verwachting is dat de bescherming gedurende meerdere jaren effectief is.

Het onderzoeksteam wil volgend jaar trials beginnen bij mensen met hiv die voor de een of andere reden ongeschikt zijn om conventionele hiv-behandeling te nemen.

 

Leave A Reply