Bill Gates voorspelt: binnen 15 jaar hiv-vaccin

0

Filantroop en oprichter van Microsoft, Bill Gates, voorspelt dat er binnen vijftien jaar een hiv-vaccin beschikbaar is. Hij zei dit op het World Economics Forum in Davos.

‘We zullen niet het eind van malaria en aids zien’, zei Gates, maar hij verwacht dat beide ziekten de komende 15 jaar tussen de 95 en 100 % zijn gereduceerd: ‘We zijn behoorlijk optimistisch dat we dit binnen 15 jaar bereiken.’

In 2000 zette hij samen met zijn vrouw de Bill and Melinda Gates Foundation op. In het jaarverslag 2014 staart: ‘Als we de plekken bereiken met de meeste overdracht van hiv, zullen voor het eerst sinds de ziekte dertig jaar geleden werd ontdekt, de nieuwe gevallen overal ter wereld verminderen.’

Bill Gates heeft ongeveer 30 miljoen dollar aan de stichting gedoneerd.

Leave A Reply