Homojongeren met hiv gezocht voor onderzoek

0

Joost de Wolf is student aan de Vrij Universiteit. Hij zoekt homojongeren met hiv (18-30 jaar) voor een onderzoek.

Het ontvangen van een hiv-positieve testuitslag is vaak een ingrijpend moment. Het gaat gepaard met lastige vragen. Wat betekent dit voor mijn leven? Hoe ga ik om met mijn emoties? Hoe denken anderen over me als ze weten dat ik hiv-positief ben? En hoe kijk ik zelf naar de toekomst?

Juist omdat het ontvangen van een hiv-positieve uitslag zo veel vragen kan oproepen, is het belangrijk dat er mensen zijn die je kunnen bijstaan, naar je willen luisteren of met je mee willen denken.

Om dat op een zo’n goed mogelijke manier te doen is Joost de Wolf als student aan de Vrije Universiteit, in samenwerking met Stichting ShivA, bezig met een onderzoek naar ervaringen van hiv-positieve homojongeren. Door met jullie in gesprek te gaan hopen ze niet alleen meer te weten te komen over jullie ervaringen, maar willen ze ook proberen om steun en hulp zo toegankelijk mogelijk te maken.

Ben jij homo, hiv-positief, tussen de 18 en 30 jaar en wil je mee werken aan dit onderzoek? Geef je dan op via onderzoekhomoenhiv@gmail.com. Het gesprek kan in Amsterdam plaatsvinden op het kantoor van Stichting ShivA of op een locatie van jouw voorkeur, bijvoorbeeld bij je thuis of in een café.

De dingen die je deelt zullen anoniem verwerkt worden en je hoeft natuurlijk niets te vertellen wat je niet wilt vertellen. Het gesprek zal 60 tot 75 minuten duren.

De deadline voor het opgeven is 23 november. Als je twijfelt of vragen hebt, aarzel niet om ze te stellen via het eerdergenoemde mail adres.

Leave A Reply