Site over genezing van hiv online

0

Hivvrij.nl is online. Op deze website, van het communicatiebureau Volle Maan, vind je naast verschillende interviews met deskundigen de meeste recente nieuwsberichten over de laatste stand van zaken rondom de genezing van hiv.

Volle Maan organiseert jaarlijks een informatiebijeenkomst voor mensen met hiv en hun naasten. Na het bezoek van Timothy Brown, de man die na een riskante stamceltransplantatie niet alleen van leukemie maar ook van zijn hiv genas, werd een online onderzoek gedaan onder de mensen die de bijeenkomst hadden bijgewoond. Daaruit bleek dat voor de overgrote meerderheid van de mensen met hiv de mogelijkheid op genezing erg belangrijk is. De belangrijkste reden die zij daarvoor aanvoerden was dat zij na genezing van het stigma af zouden zijn.

In de media verschijnen regelmatig berichten over de toekomstige mogelijkheden om van hiv te genezen. Naast de berichtgeving over Timothy Brown was er het nieuws over de vroege behandeling van de ‘Mississippi baby’, die lange tijd vrij van hiv leek, maar uiteindelijk toch hiv-positief bleek te zijn.

De hiv-informatiebijeenkomst maakte duidelijk dat er niet alleen een grote behoefte is aan betrouwbare informatie, maar ook aan informatie die in het juiste perspectief wordt geplaatst. Dat was voor Volle Maan aanleiding voor het maken van de website Hivvrij.nl.

Leave A Reply