Dit is het winnend ontwerp voor het aidsmonument

0

And we have a winner! Het ‘telraam’ van de Fransman Jean-Michel Othoniel is gekozen als ontwerp voor het geplande aidsmonument in Amsterdam.

De kunstcommissie en stichting NAMENproject maakten dit op 3 oktober bekend in het Lloyd Hotel.

Het aidsmonument wordt een eerbetoon aan de overledenen, een hommage aan buddy’s en een teken van weerbaarheid voor mensen die leven met hiv.

Het oordeel van de kunstcommissie die de stichting adviseert: “’Othoniel laat zien dat een aidsmonument niet somber hoeft te zijn. Hij combineert heel fijnzinnig een beladen thema met elegantie en schoonheid. Het schitterende licht aan de oever van het IJ heeft vrij spel in de kralen van muranoglas. Het ontwerp (genaamd: Living by numbers) past perfect bij de locatie. Dit aidsmonument verrijkt Amsterdam met een kunstwerk van formaat.’

Het geld voor het monument is nog niet in zijn geheel binnen.  Deze maand start een fondsenwervingsactie bij het bedrijfsleven. Ook particulieren kunnen bijdragen aan het monument. Meer informatie op www.aidsmonument-amsterdam.nl

Het aidsmonument wordt onthuld op 1 december 2015.

Leave A Reply