Publieksdag hiv en het afweersysteem

0

Het AMC organiseert op 11 oktober een publieksdag over strategieën in de afweer tegen hiv.

Op deze dag wordt aandacht besteed aan hiv en het afweersysteem. In de afgelopen 25 jaar is veel onderzoek gedaan naar hoe het afweersysteem wordt aangetast en hoe de inzet van hiv-remmers dat kan beperken.

Ook nu nog wordt onderzoek gedaan en aanbevelingen gedaan over de start van behandeling. Deze bevindingen hebben, samen met andere studies, geleid tot aanpassing van de richtlijnen van behandeling van hiv-infecties.

Tijdens de gratis publieksdag worden deze onderwerpen belicht door de onderzoekers. Daarnaast zal Marjolein Annegarn, die als patiënte het begin van de hiv-epidemie en behandeling aan de lijve heeft ondervonden, toelichten hoe de behandeling van hiv over de jaren is veranderd en welke invloed dat heeft op haar dagelijkse leven.

Meer info over de dag vind je hier.

Leave A Reply