Meer aandacht voor ‘anti-hiv-pil’ in Nederland

0

Er komt steeds meer aandacht voor PrEP, de preventiepil die hiv kan voorkomen.

Zo staat er in Vrij Nederland van deze week een mooi informatief stuk over de erfenis van Joep Lange, waar PrEP een belangrijk deel in heeft. En op 30 september besteed het tv-programma Altijd Wat aandacht aan PrEP.

De makers reisden daarvoor af naar Amerika waar PrEP al twee jaar beschikbaar is. Hiv-onderzoeker Robert Grant vindt het verbazingwekkend dat dit preventiemiddel nog niet in Europa beschikbaar is.

Op 11 oktober organiseert Poz&Proud een avond over hoe hiv-behandeling ook hiv kan voorkomen. Tijdens deze avond komen PrEP, het Zwitsers standpunt en de Partner studie aan de orde. Het is de afronding van een tour door het land, waar deze sectie van de HVN ondermeer te zien was in Den Haag, Arnhem en Leeuwarden.

 

Leave A Reply