Uit het vliegtuig gezet vanwege hiv

1

Een Chinese luchtvaartmaatschappij weigerde twee hiv-positieven aan boord van een vlucht. De mannen dreigen nu met een rechtszaak.

Volgens berichten uit lokale media in China gingen drie mannen eind juli aan boord van een vlucht van Spring Airlines op de luchthaven van Shenyang.

Twee van de drie hebben hiv en melden dit aan het personeel. Even later werden ze van de vlucht gehaald met de mededeling dat hoofdkantoor van de luchtvaartmaatschappij instructies aan het personeel had gegeven dat ze geen hiv-positieven aan boord mochten toelaten.

De president van Spring Airlines heeft inmiddels laten weten dat men niet discrimineert. Hij zei dat zijn personeel gespannen was door de twee met hiv aan boord. Ook meldde hij dat hiv-positieven zich niet zo openlijk kenbaar moeten maken aan de rest van de passagiers.

De mannen eisen nu geld en excuses van de maatschappij.

De inreisbeperkingen van mensen met hiv naar China werden in 2010 opgeheven.

 

1 reactie

  1. Waarom maakten de betreffende passagiers uberhaupt melding van het feit dat ze hiv hadden? Volstrekt geen issue. Dit feit blijft onbelicht (voorlichting in China blijkbaar nog ver achter(lijk)) Weigering is natuurlijk pré-historisch…

Leave A Reply