Sense lanceert competitie voor verfilming spannende verhalen

0

Sense, dé vraagbaak over seks voor jongeren, lanceert de competitie ‘30 Days’ voor jonge filmmakers. De winnaars krijgen de kans om een korte film te maken over liefde, seks en alles wat daarbij komt kijken. Professionele filmmakers als Eddy Terstall begeleiden 6 teams van jongeren bij het verfilmen van het boek ‘Verhalen voor onder je kussen’ dat in oktober verschijnt.

Met  ‘30 Days’ geeft Sense jonge filmmakers de unieke kans om het meest spannende boek van Nederland te verfilmen. Dit boek bestaat uit 6 verhalen en 2 stripverhalen. Met thema’s als de eerste keer, uit de kast komen en dealen met strenge ouders ligt het voor de hand dat dit 6 spannende films oplevert. De films worden door Sense ingezet in een landelijke campagne om met jongeren in gesprek te gaan over weerbaarheid in het aangeven van hun wensen en grenzen.

Voor wie

Iedereen kan zich aanmelden: zolang je maar tussen de 16 en de 25 jaar oud bent, een serieuze ambitie hebt om filmmaker te worden en met minimaal één iemand anders een team vormt. Bij inschrijving wordt er onder andere een kort filmpje en een synopsis van je verwacht. Uit alle inzendingen worden 18 teams uitgenodigd om hun idee te komen pitchen voor een jury van professionals uit de filmwereld. Zij kiezen de 6 gelukkige teams uit die in 30 dagen elk één verhaal gaan verfilmen.

Ondersteuning

Elk team krijgt de nodige professionele ondersteuning. Dat start al bij het crowdfunden. Het budget voor de film moet je namelijk zelf bij elkaar halen. Ook wordt er apparatuur gefaciliteerd. Verder krijgt elk team een coach, een bewezen filmmaker met veel knowhow en een uitgebreid netwerk die hen begeleidt.

Winnaar

Met de ervaring die de jonge filmmakers bij dit project opdoen zijn alle deelnemende teams natuurlijk winnaars. Er kan er echter maar één de beste zijn. Tijdens de feestelijke premièreavond in de week van 6 oktober wordt de beste film door de jury tot winnaar bekroond. Deze winnaar staat een mooie trofee én natuurlijk eeuwige roem te wachten.

Aanmelden

Kijk ter inspiratie naar dit filmpje en kijk voor de verdere spelregels opwww.sense.info/30days. Aanmelden kan tot 26 augustus.

Leave A Reply