Win een workshop bij Wim Hof, The Iceman

0

De Nederlander Wim Hof is in veel andere landen als ‘The Iceman’ nog bekender dan in Nederland via reportages bij onder andere de BBC, Discovery Channel en National Geographic. Op 26 september geeft hij een workshop en jij kunt hier bij zijn.

Wim Hof heeft in een wetenschappelijk experiment aangetoond dat je door meditatie, ademhalingstechnieken en herhaalde confrontatie met kou je afweer kunt verbeteren.

Wim Hof is spreker bij de bijeenkomst in Carré voor mensen met hiv en hun partners, vrienden en familieleden ter gelegenheid van Wereld Aids Dag op zaterdag 29 november. Dan vertelt hij over zijn methode en bespreken we of dit een goed idee is als je iets extra’s voor je gezondheid wilt doen.

Wim Hof heeft door jarenlange training zijn vermogen om met kou om te gaan extreem ontwikkeld. Verschillende kouderecords in het Guinness Book of Records staan op zijn naam: hij stond één uur en vijftig minuten tot aan zijn kin in een bak met ijsblokjes; hij zwom in z’n zwembroek op de Noordpool vijftig meter onder ijs door; hij liep in de poolcirkel de halve marathon op blote voeten terwijl het twintig tot dertig graden vroor; hij beklom in zwembroek bij vijftien graden onder nul de 5892 meter hoge Kilimanjaro.

 Een reportage bij EénVandaag over het experiment van Wim Hof.

Wim Hof wilde echter niet alleen circusartiest zijn. Het gerenommeerde wetenschappelijke tijdschrift Nature publiceerde dit jaar over het wetenschappelijk experiment dat Wim Hof in samenwerking met Radboudumc in Nijmegen heeft uitgevoerd: twaalf gezonde proefpersonen volgden tien dagen een training van Wim Hof in concentratie, ademhalingsoefeningen en in korte broek in Polen door de sneeuw lopen; twaalf andere gezonde proefpersonen niet.

Alle 24 proefpersonen kregen vervolgens in het ziekenhuis een bacterie in de bloedbaan toegediend. De twaalf mensen die de training van Wim Hof hadden gevolgd werden minder ziek dan de anderen. Nu wordt vervolgonderzoek gedaan: waar zit ‘m dit nou precies in?

Voor onze lezers verloten wij een gratis deelname aan zijn workshop. De workshop sluit af met een ijsbad. De ’tegenprestatie’ is dat je ervaringen deelt op het podium bij de bijeenkomst in Carré op zaterdag 29 november, bij het middagprogramma (14.30 tot 16.30 uur). 

Geïnteresseerd? Schrijf dan een mail aan info@hellogorgeous.nl. Eind juli kiezen wij uit de belangstellenden een winnaar.

Leave A Reply