Omstreden homeopaat mag lintje houden

1

Homeopatisch arts Jan Scholten mag zijn lintje houden. Kamerleden hadden aan minister Schippers (Volkgezondheid) gevraagd dit terug te nemen, maar zij zegt dat dit alleen kan als iemand is veroordeeld tot minstens 1 jaar cel.

Scholten werd onlangs Ridder in de Orde van Oranje-Nassau. Hij ontwikkelde het homeopathisch middel Iquilai dat in Afrika wordt verspreid onder hiv-patiënten.

Critici vinden het uitdelen van een homeopathisch middel aan mensen met hiv onethisch. ‘Ongelooflijk dat deze man een lintje krijgt’, zegt hoogleraar en hiv-expert Joep Lange. ‘Patiënten beginnen hierdoor niet of te laat aan reguliere medicatie.’

Scholten houdt er vreemde gedachten op na over allerlei aandoeningen. Over hiv/aids zei hij bijvoorbeeld: ‘Daar zit vaak een minderwaardigheidsgevoel onder. Het gevoel niet goed te zijn. Heel slecht te zijn. Een slecht mens. Dat is in ieder geval een aspect ervan.’ Hierdoor krijgt hiv de kans, meent hij.

Minister Schippers kan het lintje dan niet afnemen; zij is wel kritisch. Zo stuurt zij de Inspectie van Volksgezondheid af op de door Scholten mede opgerichte stichting Aids Remedy Fund.

 

1 reactie

  1. michele negele on

    omg, wat een gekte om deze man een lintje te geven. ik ken vele vrijwilligers uit de HIV wereld , die zo een linjte veel eerder verdient hebben! maar die hangen hun werk niet aan de grote klok. valse hoop voor mensen et HIV is LEVENSGEVAARLIJK!

Leave A Reply