Internationale Aids conferentie in Melbourne

0

‘s Werelds belangrijkste hiv-wetenschappers, oud-president Bill Clinton, artiest en activist sir Bob Geldoff, directeur Michel Sidibé van UNAIDS, de Australische Nobelprijswinnaar Peter Doherty, en de Amerikaanse auteur en activist van het eerste uur Sean Strub spreken op de 20e Internationale Aidsconferentie in het Australische Melbourne, van 20 tot 25 juli.

Deze conferentie brengt ruim 12.000 wetenschappers, beleidsmakers, artsen, verpleegkundigen, regeringsvertegenwoordigers, topmensen uit het bedrijfsleven, filantropen en aidsactivisten uit bijna 200 landen bij elkaar.

De Internationale Aidsconferentie wordt eens in de twee jaar gehouden. De conferentie heeft dit jaar als motto Stepping Up the Pace. Kernthema’s zijn: Waar staan we? Wat houdt ons tegen? Hoe kunnen we meer vaart maken? Hoe zorgen we ervoor dat we niemand in de steek laten?

Waarom belangrijk?

Wereldwijd is aids de belangrijkste doodsoorzaak voor vrouwen. Hiv is nu doodsoorzaak nummer twee voor jongeren. Jaarlijks komen er in de wereld 2,3 miljoen nieuwe infecties bij, waardoor het virus zich blijft verspreiden.

Nog altijd gaan er 1,6 miljoen mensen dood aan aids. Onnodig omdat de middelen bekend zijn om aids te verslaan.

Er is nog te weinig aandacht voor kinderen, jongeren, vrouwen en de zogenoemde key populations (homomannen, biseksuelen, lesbiennes, transgenders, sekswerkers en druggebruikers). Velen krijgen niet de hiv-zorg die ze nodig hebben en waar ze recht op hebben.

Het recht op gezondheid is een internationaal erkend mensenrecht. Nederland staat internationaal bekend als een van de weinige landen in de wereld die op een pragmatische wijze investeren in deze key populations. In Melbourne is die Dutch Approach te zien in de Dutch Booth.

Hoofdredacteur van hello gorgeous Leo Schenk zal ook in Melbourne aanwezig zijn, waar hij internationale aandacht probeert te genereren voor het magazine als middel om het hiv-stigma te bestrijden.

Hij zal ook regelmatig op deze site en op de site van Poz&Proud over zijn bevindingen schrijven. Je kunt hem ook via Twitter volgen: @Leologie.

Leave A Reply