Wat als Miley Cyrus en Justin Bieber positief waren..’

1

Pjotr is 23 lentes jong, heeft 2 lentes hiv en is meer dan gelukkig. Voor hello gorgeous schrijft hij regelmatig over zijn ervaringen en belevenissen met liefde, leven en alles er tussen in.

In maart ging ik naar Beyonce in Antwerpen. Vorig jaar was ik er ook bij en werd ik blij verrast met de duidelijke boodschap die mevrouw Knowles overbracht met haar show.

De boodschap van het afgelopen concert was dat vrouwen ook hun seksualiteit mogen uiten. Ik snap haar intensie dat mannen makkelijker hun seksualiteit kunnen uiten en dat als vrouwen dat doen ze gelijk als, plat gezegd, een hoer gezien worden.

Queen B pakt het volgens mij goed aan om gelijkheid te krijgen onder de mensen. Of is het gewoon een excuus dat vrouwen zich nu ongegeneerd als een slet kan gedragen alleen omdat Bee dat zegt?

‘Let me sit this ass on you’,’You rock hard, I rock steady’… nee, Queen B houdt zich niet in.

In de trein terug zat ik te denken hoe het zou zijn als een zanger of zangeres openlijk zou zijn over zijn hiv-status. Ik denk dat de barrière, die ik soms voel over hiv, helemaal naar beneden zou gaan.

Als Miley Cyrus en Justin Bieber nou eens een duet uitbrengen, nu niet getiteld: ‘Twerk’ maar ietsje positiever: ‘Twerk That HIV’. Ik zie het al helemaal voor me: Cyrus die in de videoclip weer probeert met haar kont te schudden (waar ik zelf plaatsvervangende schaamte van krijg) en Bieber weer een nieuwe tattoo erbij heeft met de tekst: ‘I’m HIV+’ die op de dag van de lancering te zien is op zijn arrestatiefoto.

Maar snel weer terug naar artiesten, die in mijn ogen, wel een echte boodschap overbrengen. Ondanks dat ik niet helemaal met Beyonce’s nieuwe idee eens ben heeft ze wel in een ding gelijk: we zijn allemaal flawless! Surfboard.

1 reactie

  1. michele negele on

    dat is nou echt een geweldig idee Pjotr. wat schrijf je leuk. ik heb sinds ik 17 was HiV en ben in de jaren 2 keer op tv geweest, voorlichting gegeven aan een boek meegewerkt en nog veel meer. maar ja ik ben maar een onbekend iemand en dan heeft het heelaas niet zoveel impact. het is ook een grote wens van mij dat bekende mensen die HIV hebben ervoor uit komen en helpen meer awareness in de wereld te brengen!! ga zo door, hartstikke leuk hoor!

Leave A Reply