Limonade van Angelina Jolie

0

Pjotr is 23 lentes jong, heeft 2 lentes hiv en is meer dan gelukkig. Voor hello gorgeous schrijft hij regelmatig over zijn ervaringen en belevenissen met liefde, leven en alles er tussen in.

Toen ik hoorde dat ik hiv heb, moest ik naar het ziekenhuis om bloed te laten prikken. De eerste van vele keren.

Ik liep naar het lab met mijn labbriefje in mijn hand en met een hoofd vol van alle informatie over hiv en gedachten die bij me rond spookten. Wat is hiv? Van wie heb ik het? Hoe zullen mensen reageren? Wie moet ik het vertellen? Moet ik het überhaupt vertellen?

Ik nam plaats op één van de rode banken en wachtte tot mijn naam werd om geroepen.

Ik ben altijd benieuwd hoe mensen mijn naam zouden uitspreken want in mijn leven heb ik al leuke varianten erop gehoord: Pjëter, Pjort, Jotter, Pjóthur. Toen mijn naam opeens met een Russisch accent werd omgeroepen liep ik in de richting van die mooie buitenlandse stem.

Een mooie, slanke, donkerharige vrouw die leek op Angelina Jolie keek me aan en zei: ‘Kom verder’.

Ik liep het kamertje binnen en ging op een stoel zitten. Angelina Jolie keek op mijn labbriefje om te zien hoeveel buisjes ze moest pakken.

Vervolgens pakte ze enthousiast in totaal acht buisjes en legde deze naast me neer. Met grote ogen keek ik haar aan en haalde diep adem. Ik maakte van mijn hand een vuist en Angelina legde de naald op mijn arm en stak hem in een ader.

Alsof ze één van haar geadopteerde kinderen aan de fles legde, deed ze het ene buisje na het andere aan de naald die in mijn arm zat.

Na het vijfde buisje werd ik licht in mijn hoofd. Ze zei dat ze bijna klaar was en dat ik rustig moest blijven ademen.

Ik voelde hoe ze de buisjes vulde met mijn bloed en het daarna weer uit mijn arm haalde.

We waren alweer beland bij buisje nummer zeven. Ik deed mijn ogen weer open en zei tegen haar dat ik ook nog niks gegeten had die dag.

Als een echte actrice bleef ze in haar rol en legde het laatste buisje aan. Toen ik eindelijk bevrijd was van de naald vroeg ze of ik wat wilde drinken. Met een licht hoofd zei ik: ‘Ja, graag.’ En een paar tellen later trakteerde mevrouw Jolie mij op een glaasje limonade.

Toen ik weer een beetje bij zinnen was schudde ik haar de hand en liep het laboratorium uit. Als vanaf nu elke keer een andere celebrity mijn bloed komt afnemen zal ik er voortaan met een gerust hart naar toe gaan.

 

Leave A Reply