Getuigen gezocht!

0

Voor een getuigenpanel over aidsgeschiedenis worden mensen met hiv gezocht die de beginjaren van de aidsepidemie hebben meegemaakt.

Hugo Schalwijk studeert af op de master publieksgeschiedenis aan de Universiteit van Amsterdam en is op dit moment bezig met een onderzoek naar de geschiedenis van de aidsepidemie in Nederland.

Daarbij viel hem op dat, ondanks de impact die de epidemie op grote delen van de samenleving heeft gehad, deze niet of nauwelijks terug te vinden in de historische musea.

In samenwerking met het museum Boerhaave (waar hij zijn afstudeerstage loopt) is hij bezig een zogenaamd getuigenpanel te organiseren. Het doel van dit panel is tot een nieuwe invalshoek voor een toekomstige tentoonstelling te komen.

Voor het panel wordt een kleine groep mensen bijeengebracht uit de zorg (verpleegkundigen, hiv-consulenten, artsen, buddy’s) die getuigen waren van de aidsepidemie.

Hugo zoekt nog enkele mensen met hiv die de epidemie aan den lijve hebben meegemaakt en daar ook graag hun ervaringen over willen delen. Hun verhaal is onmisbaar voor dit project.

Het getuigenpanel vindt op 1 juni as. plaats van 12:00-15:00 in het Museum Boerhaave in Leiden. Het panel is opgedeeld in drie sessies, waarvan er 1 open zal zijn voor publiek.

Wil je meedoen? Stuur dan een mailtje naar Hugo: hugoschalkwijk@gmail.com

 

Leave A Reply