Aids Fonds blij met opbrengst van Amsterdam Diner

0

De netto opbrengst van het Amsterdam Diner van 19 mei j.l. bedraagt, na aftrek van de kosten: 509.000 euro. Directeur Ton Coenen van het Aids Fonds is blij met dit resultaat. Vorig jaar werd er wel zo’n 60 duizend euro meer opgehaald.

‘Een geweldige opkomst. Het is goed om te zien dat ook nieuwe, jongere gasten naar het AmsterdamDiner komen en zich betrokken voelen bij de hiv-bestrijding’’, zei Robert Weyhenke, directeur van de AmsterdamDiner Foundation, na afloop.

De opbrengst van het AmsterdamDiner gaat grotendeels naar het onderzoek naar de behandeling van acute hiv-infecties, geleid door professor Joep Lange van het AMC. Dit onderzoek kan leiden tot een potentiële medische doorbraak in de behandeling van mensen met hiv.

Volgens nieuwe inzichten kan zeer snelle behandeling van een nieuwe hiv-infectie mogelijk zó effectief zijn dat er een ‘functional cure’ kan optreden. Daarvan is sprake  als bij een patiënt na enige tijd de behandeling met hiv-medicatie kan worden stopgezet en het virus ook daarna in diens bloed ondetecteerbaar blijft.

Het virus, dat nog op bepaalde plekken in het lichaam is achtergebleven, is dan zodanig verzwakt dat bij deze persoon geen ziekteprogressie plaatsvindt en deze het virus ook niet meer aan anderen kan overdragen.

In ons land hebben naar schatting 25.000 mensen hiv. 30% van hen is zich daar niet van bewust.

 

Leave A Reply