Sport en bewegen: vertel je verhaal!

0

Geconfronteerd worden met hiv kan een inbreuk betekenen op iemands leven en zelfbeeld. Over het algemeen wordt aangenomen dat bewegen en sport goed zijn voor mensen met hiv. Maar niet voor iedereen heeft dit een positieve betekenis en ook voor sportliefhebbers kunnen mogelijkheden en betekenis veranderen na de diagnose.

Via het Hivnetpanel van de Hiv Vereniging Nederland is er onlangs een vragenlijst afgenomen onder mensen met hiv over sport en bewegen. Nu volgen een serie interviews om dieper op het onderwerp in te gaan.

Voor dit onderzoek is men op zoek naar mensen met hiv die hun verhaal willen vertellen.

Het interview zal in de vorm zijn van een open gesprek zonder gestructureerde vragen. Daarbij vraagt de onderzoeker naar jouw ervaringen met sport en bewegen voor en na je diagnose en de medische begeleiding die je hebt (gehad).

Je hoeft je voor dit gesprek niet voor te bereiden. Het interview duurt tussen de één en anderhalf uur. Persoonlijke gegevens zullen worden geanonimiseerd. Gemaakte kosten zullen worden vergoed en voor deelname ontvang je een VVV-bon van € 15,-.

Heb je interesse? Neem dan vóór 1 mei 2014 contact op met Ester Wisse:e.wisse@mulierinstituut.nl.

Leave A Reply