Kussen op z’n Nederlands

0

Wereldwijd heeft slechts een op de tien mannen die seks hebben met mannen toegang tot voorlichting, hiv-tests en behandeling. Door anti-homowetten en stigmatisering wordt hun recht op gezondheidzorg bedreigd, terwijl juist zij een hoog risico lopen op hiv.

Het Aids Fonds komt op voor dat recht en lanceert uit solidariteit met LHBT’ers over de hele wereld de #dutchkiss in een video. Een internationaal symbool voor het universele recht op respect, vrije partnerkeuze en zorg.

Het Aids Fonds roept mensen op mee te doen en deze Valentijns boodschap te delen: Let’s fight Intolerance with Love. Let’s spread the #dutchkiss.

‘Te veel homo- en bi-mannen in de wereld durven of kunnen niet naar een arts toe stappen. Omdat zij bang zijn voor vernedering, afwijzing of zelfs geweld vanwege hun seksuele geaardheid of omdat hulpverleners bang zijn voor vervolging’, zegt Ton Coenen, directeur van het Aids Fonds. ‘Dit geldt voor LHBT’ers in Rusland, het land met ’s werelds snelst groeiende hiv-epidemie, maar ook voor homo’s in landen als Nigeria, Oeganda en India.’

Het Aids Fonds heeft minister Edith Schippers van Volksgezondheid en minister president Mark Rutte gevraagd om tijdens de Winterspelen in Rusland aandacht te vragen voor de bedreiging van het mensenrecht op gezondheidszorg. Directeur Ton Coenen roept de regering op dit te doen in alle landen waar anti-homowetten dat recht belemmeren.

Leave A Reply