Interviewers gezocht

0

De Hiv Vereniging Nederland (HVN) doet met Positief Geluid onderzoek naar kwaliteit van leven van mensen met hiv. Hiervoor zijn ze op zoek naar interviewers die zelf hiv hebben.

Als belangenvereniging wil de HVN zich niet alleen beperken tot de belangen van de leden, maar juist die van de hele populatie van mensen met hiv in Nederland.

Voor Positief Geluid wordt gebruik gemaakt van peer-to-peer interviews: mensen met hiv interviewen andere mensen met hiv. Op deze manier wil HVN in contact komen met groepen die niet of nauwelijks in het ledenbestand vertegenwoordigd zijn (zoals de grote groep migranten, heteromannen en – vrouwen, jongeren, (ex-)drugsgebruikers, prostituees, gedetineerden  – evenals vreemdelingen in detentie, transgenders).

Daarnaast blijkt dat deze methode informatie boven tafel haalt die bij online onderzoek gemist wordt. Een ander bijkomend groot voordeel is dat het onderling contact zowel de interviewers als de geïnterviewden ondersteunt in hun leven met hiv en hun eigen netwerk versterkt.

Gedreven interviewers gevraagd

Voor het onderzoek worden interviewers gezocht die al enige jaren ervaring hebben met hun eigen hiv en die bij voorkeur zelf een netwerk hebben waarin mensen uit de doelgroep te vinden zijn, dan wel contact hebben met een supportgroep of organisatie die hen kan ondersteunen bij het vinden van personen met hiv.

Heb je interesse of vragen over het onderzoek, neem dan contact op met het Servicepunt: ma, di, do van 14.00 – 22.00 uur via 020 – 689 25 77

Leave A Reply