Uit de lucht gegrepen

0

Sinds enkele weken gingen in Utrechtse studentenkringen de geruchten rond dat meerdere studenten met hiv zouden zijn geïnfecteerd. De verhalen berusten echter op roddel en blijken uit de lucht gegrepen te zijn.

De Telegraaf maakt hier afgelopen dinsdag melding van. De nieuwssite Nieuws.nl deed echter navraag bij de hiv-behandelcentra in Utrecht (UMCU)  en de geruchten blijken ‘volledig ongegrond’ zijn.

Voorlichter Willem van der Graaf het Utrechts Studentenkorps (USC): ‘Een paar dagen geleden hoorden wij dat dit verhaal rondgaat. Vervolgens hebben we direct navraag bij GGD regio Utrecht gedaan en bleek er niets aan de hand te zijn.’

De GGD deed op zijn beurt navraag bij de soa-poli en bij de hiv-behandelaren in het UMCU. En hieruit blijkt dat er ‘geen enkele aanwijzing is die dit gerucht ondersteunt’.

Volgens de geruchten zouden zes tot achttien Utrechtse studenten met het hiv-virus geïnfecteerd zijn geraakt tijdens een vakantie in een Afrikaans land, na het zetten van een tattoo met een besmette naald of na seksueel contact met de lokale bevolking daar.

De GGD Utrecht laat in een persbericht weten dat het een ‘zeer kwalijke zaak is die onnodig veel onrust veroorzaakt.’

Leave A Reply