Wereld Aids Dag

0

Vandaag is het Wereld Aids Dag. Wereldwijd wordt extra aandacht besteed aan de strijd tegen aids en opgeroepen tot solidariteit met mensen met hiv en aids.

Ook in Nederland zijn allerlei activiteiten. De hele week wordt gratis op hiv getest tijdens de Europese testweek. De hele maand december zetten kappers in het hele land zich in voor hiv-voorlichting, in samenwerking met het Aids Fonds.

Inmiddels een traditie: de verkoop van ArtBags, om geld in te zamelen voor projecten in ontwikkelingslanden.

Gisteren was in Carré het domein van Something Inside So Strong, een jaarlijkse bijeenkomst van en voor mensen met hiv.

Maandag 2 december komen honderden professionals bijeen in de Beurs van Berlage in Amsterdam voor het Nationaal Congres Soa*Hiv*Seks 2013.

Ter gelegenheid van Wereld Aids Dag besteedt het Amsterdam Museum aandacht aan de Gay Dating Show uit begin jaren negentig, een spraakmakende show die onderdeel was van de Club Chique-avonden in de Mazzo en werd uitgezonden op de lokale televisiezender Salto.

Zanger en aidsactivist Geert Vissers (1960-1992) presenteerde als personage Hellun Zelluf de quasi-liefdesquiz: een unieke formule om aidsvoorlichting te vermengen met amusement. Kostuums van Hellun Zelluf én fragmenten uit de tv-optredens in de Gay Dating Show-vitrine zijn tot en met 31 januari 2014 te zien in het Amsterdam Museum.

Donderdag 5 december vindt om 21.00 uur in EYE Amsterdam de première plaats van de ‘De Tijd Daarna’ – een documentaire van Willem Aerts en Erwin Kokkelkoren. De documentaire is geïnspireerd op het boek en volgt vijf mensen met hiv.

Leave A Reply