Uit de kast met hiv

1

hello gorgeous #5 is uit! 

Dit keer met een special over uit de kast komen met hiv.

In het nummer staan veel persoonlijke verhalen van mensen met hiv die hier open over zijn, en er worden tips gegeven om uit de kast te komen met hiv. Zo vertellen Corina, Gloria, Kenny en Mirjam over hoe ze hun coming out beleefden.

Ook komen er mensen aan het woord die hun hiv nog geheim houden. Zij schamen zich er voor, of zijn bang voor de reacties van familieleden, vrienden en collega’s.

Bijvoorbeeld politieagent Dennis, die in hello gorgeous zegt: ‘Ik merk dat collega’s nog erg bang zijn voor hiv.  Als we iemand moeten aanhouden waarvan in het systeem staat dat hij of zij hiv heeft, dan reageren ze enorm heftig en vol angst om het ook te krijgen.’

Rolmodel

In het blad staat ook een oproep aan BN-ers met hiv om uit de kast te komen.

Hoofdredacteur Leo Schenk: ‘We hebben gezocht naar BN-ers met hiv, die hier open over willen zijn. Maar verder dan Oscar Hammerstein en Hans Kesting kwamen we niet. Er moeten er zeker meer zijn. Beroemdheden die zelf leven met hiv en open zijn, kunnen een enorm verschil maken in hoe de maatschappij hiv en leven met hiv ziet. Bovendien kunnen ze een rolmodel zijn voor mensen met hiv, die zich aan hen kunnen optrekken.’

Het magazine belooft de BN-ers die uit de kast willen komen een interview met mooie foto’s in een volgende editie.

hello gorgeous #5 wordt grotendeels gratis verspreid naar hiv-behandelcentra en is ook te verkrijgen op een aantal verkooppunten. Én natuurlijk als abonnement!

Leave A Reply