Aidswezen vergiftigd in Zuid-Afrika

0

Een medewerkster van een tehuis in het Zuid-Afrikaanse Pretoria wordt ervan beschuldigd dat ze twintig jonge kinderen heeft vergiftigd. Het gif heeft mogelijk gezeten in worstenbroodjes of boterhammen met ei.

Alle slachtoffers zijn naar het ziekenhuis gebracht. Twee kinderen verkeren in kritieke toestand; de anderen zijn buiten levensgevaar.

Volgens het hoofd van het Malerato Centre for Hope gaat het om kinderen tussen de 2 en 7 jaar. Na de lunch klaagden ze over buikpijn. ‘We waren zo ongerust. Ze moesten overgeven en hadden buikloop. Ze waren zo ziek’, zegt hoofd Johanna Mashapa.

In het tehuis wonen ruim veertig kinderen die door hun ouders in de steek zijn gelaten of die wees zijn geworden doordat hun ouders zijn gestorven aan aids.

De verdachte wordt morgen voorgeleid voor de rechter. Ze wordt beschuldigd van zware mishandeling.

Leave A Reply