Reina’s Recepten

0

Koekjes komen in alle vormen en maten. Maar niets is lekkerder dan eigen gebakken vrolijke hello gorgeous cookies.

Wat heb je nodig?

100 gram bloem

200 gram spelt volkorenmeel

200 gram boter of margarine

110 gram (basterd)suiker

2 zakjes vanillesuiker

snufje zout.

Aan de slag!

Meng alle droge ingrediënten in een kom, doe de koude boter erbij en snij deze met twee messen door het meel heen tot kleine korrels.

Kneed met een koele, schone hand het deeg tot een bal. Laat een half uurtje rusten in de koelkast.

Verwarm de oven voor op 150 graden. Bedek een bakblik met bakpapier. Gebruik een snijplank, een vork, een satehprikker en je creativiteit.

Maak een bolletje deeg plat tussen twee handen tot je een min of meer rond koekje heb. Maak met de achterkant van een vork een mond, ogen en een neus door en door in het koekje. Maak de gaten relatief groot omdat het deeg nog uitzet in de oven.

Met een vork streepjes in het deeg als haren maken of gaatjes prikken voor een baard. Hagelslag of gemberstukjes doen het ook prima als versiering

Als het koekje gevormd is, met een kaasschaaf of spatel voorzichtig losmaken van de plank en overbrengen op het bakpapier. De koekjes niet tegen elkaar aanleggen.

De hoeveelheid deeg is voldoende voor twee bakplaten. Terwijl de eerste bakplaat aan het garen is (ongeveer 20 minuten, laat de koekjes vooral niet te donker worden!) de tweede serie maken.

Probeer de koekjes ongeveer even dik te maken, anders is de ene nog niet gaar terwijl de ander al donkerbruin is.

Het gebak laten afkoelen (is erg breekbaar als het direct uit de oven komt) en probeer er dan nog maar eens af te blijven!

Het geluk lacht je toe!

Meer recepten van Reina vind je hier.

Leave A Reply