Reina’s Recepten

0

Zo mooi, al die kalebassen en pompoenen, maar op een bepaald moment weet ik ook niet goed meer wat ik met pompoen moet doen. Maar dit is een heerlijke variant op pompoensoep als avondeten: pompoenpannenkoeken met kaas.

Wat heb je nodig?

Voor ongeveer 6 pompoenpannenkoeken met kaas:

1 klein pompoentje
200 gram meergranen pannenkoekmeel
2 kleine eitjes of 1 grote
melk
snufje zout
250 gram geraspte kaas.

Aan de slag!

Kook een klein oranje pompoentje in z’n geheel in een pan met water. Maak ondertussen pannenkoekenbeslag, met meergranen pannenkoekmix (lekker makkelijk) of welk meel dan ook.

Je kunt het zo gezond maken als je zelf wilt. Eitjes erbij, melk, snufje zout.

Als de pompoen gaar is, na een minuutje of twintig, deze uit het water halen, doorsnijden en met een lepel de zaden en draden verwijderen. Verwijder ook de schil.

Voeg het pompoen”vlees” toe aan het pannenkoekenbeslag in een blender of pureer het geheel met een staafmixer tot een prachtig oranje dik beslag ontstaat. Laat het beslag een half uurtje rusten.

Verwarm een klontje boter in een grote koekenpan met dikke bodem. Giet een laag beslag in de pan en strooi ruim geraspte kaas op de nog vochtige bovenkant. Als de pannenkoek stevig is en de bovenkant droog, de pannenkoek keren. De kaas smelt en maakt een smakelijk krokant korstje. Zodra de pannenkoek in de koekenpan kan schuiven (en de kaas niet plakt) is deze klaar om op te smikkelen.

Heerlijk met stroop, maar ook met Italiaanse kruiden door het beslag en als wrap gevuld met salade is deze pannenkoek zeker weten erg lekker.

Meer recepten van Reina vind je hier.

Leave A Reply