Reina’s recepten

0

Courgette en garnalen, dat is echt een ‘match made in heaven.’ Heerlijke combinatie voor spiesje op de bbq, in de risotto, maar hier gaat het in de wok.

Pittige garnalen met courgette

Wat heb je nodig?

300 gram tijgergarnalen (diepvries)
1 courgette
3 tenen knoflook
1 chilipeper, of gedroogde chilivlokken
peterselie of dille voor erbij of eronder: gierst, quinoa, zilvervliesrijst, noodles, of gewoon pasta kan natuurlijk ook.

Aan de slag!

Neem de tijd die nodig is om de granen of pasta te koken.

De tijgergarnalen laten ontdooien door ze af te spoelen met water. Drie tenen knoflook uitpersen en de peper fijnsnijden, met de pitjes erbij of naar smaak chilivlokken toevoegen. Peterselie fijnhakken of anders dille erbij doen, zout toevoegen, een scheutje (olijf-)olie en een uurtje laten intrekken.

Courgette wassen en een kapje van de twee uiteinden afsnijden. Met een dunschiller of kaasschaaf de courgette in lange repen snijden. Als er veel zaden in de courgette zitten, het middenstuk niet gebruiken.

Als de rijst/quinoa/gierst staat te wellen/stomen na het koken, of wanneer de pasta net in het kokende water is gegleden, een scheut olie in de wok verhitten en de garnalen bakken tot ze roze zijn geworden en het vocht is verdampt.

Courgetterepen toevoegen en luchtig omscheppen tot de courgette geslonken is. Voor de lekkerbekken: schep een flinke lepel creme fraiche of zure room door het geheel en serveer direct op de granen of roer door de pasta (die je dan hebt afgegoten!)

Voor degenen die op de calorieën letten: een scheutje magere melk erbij om de aanzetsels in de wok los te roeren en direct serveren bovenop de granen zodat de saus zich ermee kan mengen.

Eet smakelijk!

Je vindt meer recepten van Reina hier.

Leave A Reply