Hiv-speekseltest verkrijgbaar in België

0

Sinds kort kunnen homomannen en mensen uit gebieden waar veel hiv voorkomt, in België online gratis en vrijwillig een speekseltest bestellen om na te gaan of ze hiv hebben.

De test werkt als volgt: men neemt thuis zelf een speekselstaal af, stuurt het naar het lab en na een paar dagen kan men de resultaten online anoniem ophalen.

Het Instituut voor Tropische Geneeskunde (ITG) maakt de nieuwe test beschikbaar in een onderzoek naar laagdrempelige manieren om meer hiv-infecties op te sporen en te behandelen.

De test, ontwikkeld in de laboratoria van het ITG, richt zich in de eerste plaats op bijzondere risicogroepen zoals homomannen met wisselende seksuele contacten en mensen uit gebieden waar hiv/aids veel voorkomt.

Onderzoekers van het ITG gaan al een paar maanden met de test op pad naar plekken waar homomannen elkaar ontmoeten, zoals laatst tijdens de worldOutgames in Antwerpen. De nieuwe thuispakketten zijn een aanvulling op deze activiteiten.

Bron: Gaylive.be

In ons komend nummer verschijnt een artikel over het testbeleid in Nederland, met daarin aandacht voor zelftesten in Nederland. hello gorgeous 4 verschijnt rond 20 september a.s.

Leave A Reply