Andere uitgang a.u.b

0

Gay Men’s Health Crisis (GMHC) in New York stigmatiseert mensen met hiv. Althans, dat vindt een groep hiv-positieven die een advocaat in de arm hebben genomen.

De organisatie (mede-opgericht door activist Larry Kramer en bekend van de jaarlijkse AIDS Walk) is onlangs verhuisd. Het gebouw wordt gedeeld met een aantal andere organisaties en het pand heeft een grote hoofdingang.

Bezoekers van GMHC worden echter ontmoedigd om de grote ingang te nemen en worden door personeel naar de andere ingang gedirigeerd.

Sommige leden van de organisatie, die anoniem willen blijven omdat ze afhankelijk zijn van de diensten die GMHC levert, vinden dat de  aparte ingang mensen met hiv stigmatiseert. ‘Het herinnert ons aan de hoogtijdagen van de aidsepidemie, toen huizenbezitters aidsorganisaites dwongen om aparte ingangen te hebben in gebouwen’, zegt één van hen.

Eén client zei dat hij liever door de grote ingang het gebouw naar binnen gaat, in plaats van de andere ingang, waar het logo van GMHC duidelijk zichtbaar.

Directeur Marjorie Hill van GMHC zegt in een verklaring dat de aparte ingang ‘erg handig’ is voor GMHC werknemers, cliënten, leden en vrijwilligers.

‘De lift bij de ingang kan 30 tot 40 mensen tegelijkertijd naar boven brengen. Mensen hoeven dus niet lang te wachten voordat ze naar boven worden gebracht’, aldus Hill.

‘Bovendien zijn er getrainde vrijwilligers bij de ingang die iedereen welkom heten in een veilige omgeving.’

Binnenkort gaat zij met de advocaat om de tafel zitten om te zien hoe zij de onvrede van sommige cliënten kunnen oplossen.

Leave A Reply