Win het boek De tijd daarna – 30 jaar hiv in Nederland

0

De tijd daarna: Geschiedenis van 30 jaar HIV AIDS in Nederland in dertig persoonlijke verhalen en interviews.

Win het boek!

Neem vóór 1 juni een abonnement op hello gorgeous en maak kans om het boek De tijd daarna – 30 jaar hiv in Nederland te winnen. Vul nu het online formulier in!

Over het boek

Uit ieder jaar, sinds 1982, wordt één persoon geportretteerd die dat jaar ontdekte met hiv besmet te zijn. De ervaringen en emoties van deze 30 mensen in de tijd erna – allen met een totaal verschillende achtergrond en leeftijd – worden in de interviews treffend vastgelegd, wat in combinatie met de portretten een uniek tijdsbeeld oplevert.

In 1982 werd het eerste hiv-geval in Nederland ontdekt. In 30 jaar veranderden hiv en aids van een dodelijke ziekte naar een chronische aandoening. De tentoonstelling geeft zicht op deze ontwikkeling. Ze laat een divers en uitgebreid beeldverhaal zien van veelbewogen jaren. De dramatiek van omgaan met ziekte en herstel, verlies en triomf, strijd en overgave en leven en dood dwingt iedere kijker, bewust of onbewust, tot een eigen standpunt.

Van alle geportretteerden weet je dat ze hiv positief zijn. De foto’s maken nieuwsgierig naar de verhalen. De makers hopen dat de bezoekers bij zichzelf te rade zullen gaan. Hoe denken ze over hiv? Wat weten ze er van? Wat voelen ze erbij? Bewust maken is de kern van de verhalen en de foto’s.

www.detijddaarna.nl

Tekst bron: www.vrolijk.nu

Comments are closed.