Support voor homomannen met hepatitis C

0

Voor homomannen met hepatitis C organiseert Poz&Proud maandelijks een support groep. De eerstvolgende is vrijdag 1 februari.

Hepatitis C is een leveraandoening en er werd lange tijd aangenomen dat je het niet seksueel kon overdragen. Tot begin 2000 een seksueel overdraagbaar hepatitis C werd vastgesteld onder homomannen.

Tegen hepatitis C kun je je niet laten vaccineren, wel tegen hepatitis A en B.

Hepatitis C lijkt vooral homomannen met hiv te treffen, maar niet alleen. Ook hiv-negatieve homo’s kunnen het virus oplopen door seks waarbij bloed-bloed contact is.

Dubbel stigma

In de gay scene is het hebben van hepatitis vaak nog meer onbespreekbaar dan hiv. Het wordt dan ook door veel homomannen met hiv als een dubbel stigma ervaren.

De behandeling tegen hepatitis wordt door velen als zwaar ervaren, waarbij mannen de impact voelen in hun sociaal en seksueel leven.

Poz&Proud biedt voor homomannen met en zonder hiv de mogelijkheid om elke maand bij elkaar te komen om kennis en ervaringen te delen.

De bijeenkomsten vinden elke eerste vrijdag van de maand plaats in het pand van de Hiv Vereniging Nederland aan de Eerste Helmersstraat 17 in Amsterdam.

Ze beginnen om half acht en gaan door tot half tien.

Voor meer info ga naar de website van Poz&Proud.

Leave A Reply