Kijktip: Hiv Hiv Hoera!

0

Op Wereld Aids Dag zendt de VPRO de documentaire ‘Hiv Hiv Hoera!’ uit. In deze film worden enkele jaren uit het leven van een jonge Nederlandse vrouw met hiv gevolgd.

In een indringend portret laat Peter Wingender zien hoe Pauline verwoed probeert haar uitbundige levensstijl aan te passen aan de nieuwe omstandigheden.

Onbeschermde seks
Pauline vertelt in de documentaire dat zij en haar hiv-negatieve vriend geen condoom meer gebruiken. Ze wordt in deze keuze gesteund door haar arts, de vooraanstaande Amsterdamse hiv-behandelaar Kees Brinkman.

Brinkman vertelt Pauline dat de hiv-behandeling er in haar geval voor zorgt dat het virus eigenlijk niet meer doorgegeven kan worden aan haar partner.

Ze kan stoppen met condoomgebruik en proberen zwanger te raken. Haar beste vriendin Ilse vind dit maar moeilijk te geloven. De spanning tussen die twee loopt steeds meer op…

Seks zonder condoom niet altijd onveilig
De vriendin in Hiv Hiv Hoera vertegenwoordigt volgens regisseur Peter Wingender een groot deel van de Nederlandse bevolking.

Veel mensen weten (of geloven) niet dat behandeling met hiv-remmers overdracht van hiv kan voorkomen. En dat seks zonder condoom in sommige gevallen wel degelijk veilig is. De maker vindt het hoog tijd dat meer mensen hiervan op de hoogte zijn.

Bekijk de documentaire hier via Uitzendinggemist.nl

Leave A Reply