Nieuw onderdak voor voormalig buddy project Schorer

0

Het buddy project van Schorer heeft na de teloorgang van de organisatie, onderdak gevonden bij de Regenboog groep. 

Op initiatief van oud-directeur Riek Stienstra begon Schorer in 1984 met het buddyproject, een vorm van mantelzorg voor homomannen met hiv en aids.

Na bijna dertig jaar blijkt de buddyzorg nog steeds noodzakelijk. Inmiddels draait het  echter niet meer om stervensbegeleiding bij homomannen met hiv, maar om levensbegeleiding en empowerment van meerdere groepen cliënten.

Eerder was al bekend dat een groep vrijwilligers van de Schorer in maart de Stichting Roze Buddyzorg Amsterdam oprichtte. Vanaf 1 april ondersteunt en begeleidt deze stichting homoseksuele mannen en vrouwen, biseksuelen en transgenders die in een sociaal isolement verkeren of een beperking of ziekte hebben.

De Regenboog groep heeft nu ook een deel van de buddyzorg onder haar hoede genomen.

Onder de nieuwe naam Rainbow Buddy Support richt dit project zich alleen op homo’s, lesbiennes, biseksuelen en transgenders met psychische of psychiatrische problemen over, of klanten die in een sociaal isolement verkeren.

Comments are closed.