How To Survive A Plague

0

In 1987 werd de actiegroep ACT UP opgericht in Amerika. Nu is er een intrigerende documentaire over deze groep hiv/aids-activisten, die in september in de Amerikaanse bioscopen gaat draaien.

ACT UP (Aids Coalition To Unleash Power) was een groep moedige mannen en vrouwen, die uit woede en onvrede met de manier waarop de Amerikaanse regering de aids crisis in die tijd grotendeels doodzweeg, protesten en politieke begrafenissen organiseerde.

De documentaire How To Survive A Plague maakt gebruik van veel filmmateriaal van de mensen die er destijds bij waren. Zo is er een inval te zien in het gebouw van de Amerikaanse Voedsel- en Warendienst, waarbij leden van ACT UP eisen dat de toen beschikbare hiv-medicatie versneld op de markt zouden komen.

How To Survive A Plague laat zien hoe belangrijk ACT UP is geweest voor het onderzoek naar nieuwe hiv-medicijnen en de rechten van mensen met hiv/aids.

Een inspiratie voor velen en in het bijzonder voor toekomstig activisme.

Comments are closed.