Nieuwe campagne van dance4life wil stilte rond hiv en seks doorbreken

0

Afgelopen week presenteerde dance4life een nieuwe campagne met de naam MIJN verhaal, waarin jongeren van over de hele wereld hun persoonlijk verhaal vertellen.

Model en dance4life ambassadeur Doutzen Kroes spreekt namens jongeren die dit niet kunnen of durven, meestal vanwege vooroordelen in hun directe omgeving.

Aanvankelijk zou Doutzen helemaal niet aan deze commercial meedoen. Een meisje met hiv zou haar persoonlijke verhaal vertellen maar die  moest zich op het laatste moment terugtrekken. Haar directe omgeving wilde niet dat zij met haar verhaal naar buiten ging.

Dit voorval benadrukt de noodzaak van de campagne, vond ook Doutzen Kroes; in 2012 kan in Nederland nog steeds niet vrij gepraat worden over hiv.

Daarom bood ze zelf aan  om te spreken namens jongeren die dat zelf niet kunnen vanwege taboes en vooroordelen in hun omgeving. Het 27-jarige model was direct overtuigd van de noodzaak en twijfelde geen moment om de rol over te nemen.

Doutzen Kroes over haar rol in de commercial:”Het maakt me zo boos dat er in Nederland nog zo veel taboes bestaan! Dat meisje had hier haar verhaal moeten doen, niet ik! Maar schijnbaar zijn we in Nederland dus toch nog niet zo tolerant. Ik vind dat deze verhalen gehoord moeten worden en daarom vertel ik het nu.”

Met de campagne MIJN verhaal wil dance4life seks bespreekbaar maken. Dat dit ook in Nederland nog steeds relevant is blijkt uit het feit dat ook in dit land nog veel vooroordelen bestaan waardoor jongeren niet vrijuit durven te spreken over seksualiteit.

In de campagne MIJN verhaal staan de verhalen van jongeren van over de hele wereld centraal. De verhalen zijn te lezen op www.dance4life.nl/mijnverhaal.

in het nulnummer van hello gorgeous adverteert dance4life ook met de nieuwe campagne. Het doel van de campagne en de reden waarom hello gorgeous er moet komen zijn hetzelfde: de stilte rond hiv doorbreken!

Leave A Reply