Feestelijke presentatie nulnummer hello gorgeous

1

Met de woorden ‘ik ben er’ is hello gorgeous, een nieuw Nederlands/Vlaams magazine over leven met hiv, feestelijk gelanceerd in VLLA in Amsterdam Nieuw West.

Ongeveer 45 potentiële adverteerders maakten op 20 juni kennis met de nieuwe hiv-glossy.

In de toespraak van zakelijk hoofdredacteur Jacob van Megen stond het doorbreken van de stilte rond hiv centraal en hoe hello gorgeous daarbij een rol kan spelen.

‘We leven nu dertig jaar met hiv en er is veel ten gunste veranderd. Maar wat nog steeds hetzelfde is als in de beginjaren is het stigma en de onwetendheid. De beeldvorming van hiv in de maatschappij is toe aan een grondige make over’

Hoe stigma het persoonlijke leven van mensen met hiv en direct betrokkenen raakt, werd duidelijk met de interviews die Leo Schenk had met Hannah Jansen en Henri Blommers. Zij vertelden openhartig over hoe er vandaag de dag nog gereageerd wordt op hiv en het zelfstigma waar veel mensen met hiv nog last van hebben.

Onder de aanwezigen waren ook vertegenwoordigers van dance4life, het Aidsfonds, de Hiv Vereniging Nederland en Soa Aids Nederland. Jacob van Megen wees op de unieke mogelijkheid om samen te werken om het hiv-stigma te bestrijden.

Het nieuwe magazine zal vanaf oktober te koop zijn in de supermarkt en de AKO boekhandels op de stations in de grote steden.

Fotografie: Henri Blommers

1 reactie

Leave A Reply