Reina Bossenbroek houdt van koken en deelt regelmatig haar recepten met de lezers van hello gorgeous.
Dit keer een Zuid-Amerikaans recept dat het heel goed doet als voorgerecht bij warm weer.
In Ecuador was het op een bepaald moment verboden om dit gerecht, dat in stalletjes langs de straat verkocht wordt, nog van rauwe vis te maken. Wel doen hoor, is errug lekker!
Ceviche voor 4 personen.
Wat heb je nodig?
450 gram filet van zeer verse witvis in kleine stukjes gesneden (heilbot is heel duur maar erg lekker, kabeljauw kan alleen in het seizoen, maar iedere witvis is heerlijk, zolang deze verantwoord is gevangen!)
sap van 6 limoentjes
1 teen knoflook uit de knoflookpers
1 stukje verse gember, heel fijn gesneden
1/2 gedroogd pepertje, verkruimeld, maar vers kan natuurlijk ook!
1 stengel bleekselderij, in kleine blokjes gesneden.
Aan de slag!
Meng deze ingrediënten in een schaal, voeg zout en peper toe en zet een uur koud weg. De vis wordt gegaard in het sap van de limoentjes.
Snij ondertussen 1 rode paprika in reepjes en 1/2 rode ui in dunne ringetjes.
Voeg dit toe aan de vis en laat nog een uur in de koelkast staan, proef of er voldoende zout en peper in zit.
Voeg 25 gram fijngesneden koriander of peterselie toe, en verdeel het mengsel over vier mooie glazen, garneer eventueel met een schijfje limoen en een takje koriander.
Eet smakelijk! Ook de marinade kun je gerust opdrinken, heerlijk verfrissend!
Meer van Reina’s Recepten vind je hier.