Reina Bossenbroek staat in nummer 2 met een heerlijk receptje. Ze heeft er nog meer. De eerste die zij deelt op onze site is spinazie met een Japanse twist.
Wat heb je nodig?
1 roze of rode ui
scholfilet
zak verse spinazie
1 vel nori
2 eetlepels chiazaadjes
nam pla (vissaus) en shoyu (zoute sojasaus)
rijst (of noodles)
Ik had nog wat rijst over – snel warm te maken in een zeef op een pan met een laag kokend water.
Aan de slag
Ui in ringen snijden en in de wok fruiten in wat olie, scholfilet toevoegen en samen bakken (schol valt uiteen). Gewassen spinazie erop en omscheppen zodat de spinazie slinkt. Zouten met nam pla en sojasaus.
Op hoog vuur vocht een beetje laten inkoken. Chiazaadjes toevoegen. Nori roosteren boven de gasvlam en boven de spinazie in stukjes scheuren. Omscheppen en direct serveren met rijst of noodles.
Vast ook heel lekker met verse gember en knoflook en als je geen chiazaad in huis hebt kun je ook het vocht binden met een beetje maizena.