Iets minder zomers, iets minder vissig dan de ceviche (hoewel…), maar gottegot, wát een lekkere maaltijdsalade is dit! Het wordt alweer vroeger donker, dus extra toevoer omega 3, gezonde vetten en antioxidanten!
Maaltijdsalade met gerookte makreel en avocado
Wat heb je nodig?
1/2 krop ijsbergsla of andere stevige sla, in repen
restje gierst, quinoa, zilvervliesrijst of iets dergelijks. Pasta kan ook maar juist de korrelige structuur is erg lekker tegenover de andere ingrediënten.
1 rijpe avocado, in grove stukken
2 gerookte makreelfilets met peper (Plus, MSC keurmerk)
2 -3 rijpe tomaten, in stukken
chiazaad, lijnzaad, olijfolie, balsamico azijn.
Aan de slag!
Ontdoe de makreelfilets van vel en eventueel graatjes aan de zijkant en verdeel in stukken.
Doe alle ingrediënten in een schaal, Ruim olie en balsamico erover. Zout en peper zit er al ruim voldoende in de makreel.
De combinatie van smaken en de contrasten in structuren is geweldig! Een heerlijke hartige avondmaaltijd. Wees gul met lijnzaad en chiazaad. Walnoten erdoor is vast ook erg lekker.
Eet smakelijk!
Meer van Reina’s recepten vind je hier.